Advies verbouwkosten, zo gaat dat

Elke bezichtiging is uniek en elk advies natuurlijk ook. Maar om u toch een idee te geven wat u van mij kunt verwachten als ik met u mee ga en u een bouwkundig advies geef tijdens de bezichtiging, zet ik hier voor u mijn aanpak op een rij:

1. Bezichtiging

U gaat een huis bekijken en wilt onafhankelijk en eerlijk advies. U kunt mij dan uitnodigen voor een bezichtiging door mij te bellen of te mailen. Ik ben beschikbaar voor bezichtigingen van panden in een straal van 20 km rondom Haarlem.

De kosten voor een advies bedragen (exclusief btw):

1 bezichtiging € 85,00
2 bezichtigingen € 150,00
3 bezichtigingen € 215,00
Elke volgende bezichtiging € 50,00

Voorafgaand aan de bezichtiging vraag ik u of u specifieke wensen heeft aan het huis, bijvoorbeeld het aantal slaapkamers, een lichte woonkamer, aparte keuken of juist een eigen opgang voor een kantoor aan huis. Tijdens de bezichtiging loop ik met u door het huis. Ik beoordeel de bouwkundige staat van het huis en bekijk de mogelijkheden voor een eventuele verbouwing. Ook geef ik u tijdens de bezichtiging al tips wat u bijvoorbeeld zou kunnen verbouwen. Als aannemer zie ik immers vaak meer mogelijkheden dan een bewoner of een potentiële koper.

2. Bouwkundig advies

Aan het einde van de bezichtiging vertel ik u al mijn bevindingen. In welke staat het huis zich bevindt, wat er in ieder geval aan moet gebeuren en wat u zou kunnen verbouwen. Natuurlijk hoort u van mij ook meteen een indicatie van de kosten als u de nodige en de gewenste verbouwing uitvoert. Dit is een mondeling advies, gebaseerd op mijn indrukken en ideeën. Mijn dagelijkse ervaring als aannemer zorgt ervoor dat dit goed en gefundeerd is.

Met dit advies weet u waar u aan toe bent. U weet met welke kosten u te maken krijgt als u het huis koopt en wat een verbouwing u ongeveer zal kosten. Belangrijke informatie als u wilt gaan onderhandelen over de prijs van het huis.

Wilt u op basis van dit advies de verbouwing door mij laten uitvoeren? Dan maak ik voor u natuurlijk eerst een vrijblijvende offerte. Elke offerte is gespecificeerd volgens de aannemersrichtlijnen AVA 1992. De kosten van het advies worden in mindering gebracht als ik de verbouwing voor u mag uitvoeren.

3. Uitvoering

Als ervaren aannemer voer ik graag de verbouwing voor u uit. Na uw akkoord op de offerte ga ik aan de slag. Ik ben persoonlijk betrokken bij de verbouwing en ben altijd beschikbaar voor uw vragen en opmerkingen. Zo weet u zeker dat uw wensen bekend zijn bij degene die ook verantwoordelijk is voor de uitvoering.

Alle werkzaamheden die nodig zijn rondom de verbouwing, worden ook voor u uitgevoerd. Dit zijn onder andere:

  • Het maken van de bestekken; een gedetailleerde technische uitwerking van het project, als basis van de verbouwing

  • Het ontwerpen en maken van bouwkundige tekeningen

  • Het maken van constructieberekeningen en tekeningen

  • En het verzorgen van de complete bouwaanvraag

Advies verbouwing bij een te koop staand huis

Als u uw huis dat in de verkoop staat ook wilt laten verbouwen, dan geldt dezelfde aanpak. Afgestemd op uw wensen bekijk ik uw huis en neem met u de mogelijkheden door. En natuurlijk voer ik ook graag voor u de verbouwing in uw huis uit.

Afspraak maken?

Wilt u meer weten of heeft u interesse in een persoonlijk bouwkundig advies tijdens uw bezichtiging? Neem dan contact met mij op. Ik maak graag een afspraak met u.

Hoe werkt het